Wat doet Movelo

Movelo biedt een slimme all-in oplossing voor zakelijke (deel) e-bikes. Onze missie is om bedrijven zo veel mogelijk zakelijke kilometers op de gedeelde e-bike af te laten leggen. Movelo is opgericht in 2005 en heeft haar hoofdkantoor in Bad Reichenhall Duitsland en is daarnaast actief in Oostenrijk, Belgie, Tsjechie, Italie en sinds 2021 hebben we ook een kantoor in Nederland.

Sinds 2019 maakt Movelo deel uit van het grotere Pon.Bike en heeft daarmee veel nauwe contacten met o.a. Gazelle, Kalkhoff en Focus. Movelo faciliteert in full-service kwaliteitsfietsen met een intuïtief deelsysteem, door middel van een applicatie, fleetsoftware en oplaadhubs bieden wij een service gerichte totaaloplossing voor onze klanten.

Movelo helpt organisaties de stap kunnen te maken in de transitie naar duurzame mobiliteit!

CO2-neutraal sinds 2016

16.607

ton CO2 bespaard

12.345.886

eBike km gereden

49.383

bomen geplant

Onze missie

Ons doel is om duurzame mobiliteit voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Omdat het thema duurzaamheid steeds belangrijker wordt in onze samenleving, willen we met onze mobiliteitsoplossing een nieuw milieuvriendelijk vervoermiddel aanbieden.

Daarom moet het initiatief worden genomen, daarom zijn we sinds 2016 een CO2-neutraal bedrijf . Onze missie is nu om op een nog duurzamere en bewustere manier te blijven werken aan de toekomst die we allemaal willen en verdienen. 

Klik hier voor ons volledige CSR rapport (under review)

Duurzame doelen

Emissie vrije mobiliteit

Movelo staat voor emissievrije mobiliteit en een groenere toekomst. Met onze deelfietsen en hubs aangedreven door schone energie, bouwen we aan duurzame oplossingen voor mobiliteit en verminderen we onze impact op het milieu. Doe mee en rijd met ons naar een schonere wereld!

Mens en maatschappij

Via onze zusterbedrijven schenken we jaarlijks 100 fietsen aan non-profitorganisaties die zich inzetten voor een betere toegang tot mobiliteit. Daarnaast ondersteunen we organisaties die mensen leren fietsen en bijdragen aan ‘mobiliteit voor iedereen’. Ook investeren we in de gezondheid van onze medewerkers met aanbiedingen zoals yoga- en fitnesscursussen, waardoor we een balans tussen werk en beweging stimuleren.

Plant for planet

Deelname aan TREE PRO is gratis voor onze klanten. Met de afgelegde kilometers op onze eBikes planten we bomen in samenwerking met de kinder- en jongerenorganisatie Plant-for-the-Planet .

Handel altijd duurzaam

Bij Movelo hechten we grote waarde aan eerlijke handel, een kernprincipe van onze bedrijfsfilosofie. We zetten ons in voor ethische productie van onze deelfietsen en -hubs, waarbij arbeidsrechten worden gerespecteerd en werknemers eerlijk worden behandeld. Ook streven we naar positieve sociale impact door lokale gemeenschappen te betrekken en te ondersteunen. Onze toewijding aan eerlijke handel gaat hand in hand met onze missie om duurzame mobiliteitsoplossingen te bieden voor een rechtvaardige en veerkrachtige wereld.

Remarketing

Bij Movelo geven we onze e-bikes een tweede leven dankzij ons innovatieve remarketingconcept. We reviseren en inspecteren oude generatie fietsen, waardoor ze weer in de verkoop kunnen tegen een aantrekkelijkere prijs. Dit verlengt niet alleen de levensduur van onze e-bikes, maar draagt ook bij aan het verminderen van afval en het behoud van grondstoffen. Onze toewijding aan duurzaamheid komt tot uiting in ons streven naar een groenere en schonere toekomst, waarbij we optimaal gebruikmaken van de waarde van onze gereviseerde e-bikes en bijdragen aan een circulaire economie

Onze ambitites

Bij Movelo zetten we ons in voor een duurzame toekomst op de zakelijke markt. Ons concreet doel is om tegen 2030 ten minste 10% van de werkende bevolking in Nederland te laten gebruikmaken van onze deelfietsen, waardoor we bijdragen aan het verminderen van CO2-uitstoot in stedelijke gebieden.

Als onderdeel van onze duurzaamheidsdoelen streven we ernaar om onze CO2-voetafdruk per medewerker tegen 2030 met 55% te verminderen en onze toeleveringsketens te optimaliseren op het gebied van duurzaamheid, met specifieke aandacht voor verpakkingsmaterialen en batterij-efficiëntie.

We zetten ons ook in voor sociale impact door samen te werken met het kinder- en jongereninitiatief Plant-for-the-Planet, waarbij we fietsen doneren en klimaatambassadeurs ondersteunen. 

Onze voortgang delen we elk jaar transparant met het publiek en we streven naar nauwe interactie met onze stakeholders. Samen bouwen we aan een duurzamere samenleving, waarbij deelmobiliteit en groene mobiliteitsoplossingen een integraal onderdeel worden van het dagelijks leven van velen. Laten we gezamenlijk werken aan een groenere en schonere toekomst

Vorige
Volgende

Waar bevinden onze klanten zich?

Ontdek op deze kaart de vele locaties waar Movelo haar klanten heeft aangesloten, variërend van vakantieparken tot kantoorpanden en bedrijventerreinen.

Het Movelo-netwerk groeit gestaag en breidt zich dagelijks uit. Hoewel de kaart niet alle geplaatste hubs laat zien, zijn we trots op onze aanzienlijke groei tot nu toe. Onze inzet blijft onverminderd om een duurzaam en efficiënt mobiliteitsnetwerk te creëren dat voor iedereen toegankelijk is, waarbij we ons richten op het verlichten van verkeersdrukte en het verminderen van CO2-uitstoot.

Ontmoet het team

Lara

Lara

Country Manager
lara.de.koning@pon.com

Nathalie

Nathalie

Sales & Operations Manager
nathalie.van.ek@pon.com

Sophie

Sophie

Customer Success Manager
sophie.nicolai@pon.com

Michael

Michael

Sales Executive
michael.beens@pon.com

Daniel

Daniel

Service Centre Manager
daniel.nap2@pon.com

Marcel

Marcel