Tricorp: ‘De Movelo e-bike hub past perfect binnen een deeleconomie die wij willen creëren in het Voltkwartier’

  • Bedrijf: Tricorp Businesscenter
  • Klant: Arthur Robbesom (eigenaar)
    & Han Nieuwesteeg
  • Type oplossing: E-bikes met deelsysteem en outdoor hub
  • Fietsgebruikers: Bedrijven en omwonenden 

Arthur Robbesom is eigenaar van het Tricorp Businesscenter, een van de locaties waar een Movelo outdoor hub te vinden is. Een aantal jaar geleden ontstond het idee voor de herontwikkeling van het bedrijventerrein. Dit gebied zou een combinatie moeten vormen van wonen, werken en zorg. Het terrein bestaat uit 3 hectare binnen het stedelijk gebied. Arthur vertelde over het idee van een dynamische wijk. Langzamerhand groeide het idee voor circulair bouwen, inclusief een deeleconomie, waar shared mobility een groot deel van uit gaat maken.

Han (business partner van Arthur) vertelde dat hij voor het eerst in aanraking kwam met het principe duurzaam wonen in bepaalde wijken van Zurich. Hier was een shared community, met veel sociale cohesie aanwezig. Samen koken, eten, wassen, en gedeelde e-bikes zijn een aantal dingen die hier al geïmplementeerd waren. Dit is wat Arthur en Han ook wellicht willen implementeren binnen het Voltkwartier. 

“Met het gebruik van het deelsysteem via de e-bikes willen wij efficiënt om gaan met de ruimte”

Arthur kwam met het idee om een mooie outdoor hub van Movelo te plaatsen, zodat de werknemers op het bedrijventerrein er gebruik van konden maken. In de toekomst zullen ook de omwonenden hier gebruik van kunnen maken. Shared-mobility moet een grote rol spelen bij de plannen van het Voltkwartier. Het Voltkwartier moet een wijk worden waar weinig mensen een eigen auto hebben. Ze willen het gebruik van e-bikes of elektrische deelauto’s daarom stimuleren. Dit vanuit een duurzaam, gezond en economisch perspectief.

Daarnaast mogen er maar een bepaald aantal parkeerplaatsen geplaatst worden bij de woningen die in het Voltkwartier worden gebouwd. Arthur en Han reageerde hierop: ‘Met een e-bike Hub van Movelo neem je de plaats van 1 parkeerplek in, maar je hebt dan wel 5 vervoersmiddelen die je kunt delen’. Dit past dus erg goed bij de ‘shared community’ binnen het Voltkwartier en is een oplossing voor het ruimtegebrek. Het deelsysteem via de App van Movelo is daarbij ook een helpende hand. Werkende en wonende mensen kunnen dan heel makkelijk een fiets huren of reserveren voor de volgende dag.

Waarom een zakelijke e-bike van Movelo?

Bespaar geld en tijd

Meer delen, minder parkeerkosten en het snelst in de binnenstad. De deelbare e-bike als de ideale vervanger van de auto.

Duurzame mobiliteit

Door e-bikes te gebruiken in plaats van auto’s bespaar je natuurlijk direct CO2. Wij planten daarnaast voor iedere 250 gefietste kilometers een boom!

Vitaliteit

Als vernieuwende organisatie bied je de mogelijkheid om kilometers gezond op de fiets af te leggen.  Fris en gezond naar je volgende afspraak.

Onbezorgd onderweg

Geen last van files ! En met onze service en verzekering  zijn jullie altijd onbezorgd op de weg.

Wil je weten welke oplossing bij jou past?
Vraag meer informatie aan